De dirigent

Na een muziekopleiding trompet, tuba, piano en gitaar bij de Stichting Kreato Thorn studeerde Fer Koolen aan het Maastrichts Conservatorium in 1989 af in de richting schoolmuziek.

Verder studeerde hij er gedurende twee jaar hoofdvak piano (lichte muziek) bij de Amerikaanse jazzpianist Irv Rochlin. Bij de dirigentenopleiding van Stichting Kreato Thorn behaalde hij het diploma voor assistent-dirigent waarna hij Ha-Fa-directie studeerde bij Pierre Kuijpers.

Van 1990 tot 2010 was hij docent muziek aan het Bisschoppelijk College Weert en van 1990 tot 2012 was hij docent IVM en Theorie en vanaf 2007 tevens afdelingshoofd bij de Stichting Kreato Thorn.

Daarna begon hij als afdelingshoofd en docent bij de Stichting Myouthic, centrum voor kunst en cultuur in Thorn, waar hij inmiddels algemeen directeur is. Tevens is hij freelance arrangeur en producer (in het verleden o.a. voor Gé Reinders, L1 en nu voor diverse gezelschappen) en zanger/toetsenist/gitarist/songwriter en producer van en bij de eigen band Fermate.

In 2010 was Fer Koolen als projectdirigent aan onze harmonie verbonden en had hij de muzikale leiding bij de geweldige Rabo Promsfantasy. Inmiddels is hij de vaste dirigent van het combi-orkest Harmonie St. Joseph en Harmonie Melodie der Peel. Hij had over de Lakeside Music Night editie 2017 en 2019 ook de muzikale leiding. Ook in 2023 gaat hij er weer voor om er een nog spectaculairder promsconcert van te maken:

Mojje huuëre – Mojje zeen!