Het orkest

De muzikanten van Harmonie St. Joseph uit Nederweert en Harmonie Melodie der Peel uit Ospel vormen samen al enige tijd een groot orkest. Ook tijdens Guulke’s Lakeside Music Night bundelen zij hun muzikale krachten om samen een wervelende muzikale show neer te zetten.

Ook de percussiegroepen uit Nederweert en Ospel hebben de handen ineen geslagen om een spetterende bijdrage te kunnen verzorgen.

Samen zorgen wij voor een wervelende muzikale show!

Mojje huuëre – Mojje zeen!

Mojje huuëre - Mojje zeen!

Samen zorgen wij voor een wervelende muzikale show!

Harmonie St. Joseph Nederweert

Harmonie St. Joseph Nederweert komt voort uit een fusie van Harmonie Sint Caecilia en Fanfare Sint Lambertus in het oorlogsjaar 1941. Maar de muzikale wortels gaan helemaal terug tot 1875 met de oprichting van Fanfare Burgerlust.

Harmonie St. Joseph is springlevend. De vereniging bestaat uit een harmonieorkest, een percussiegroep (opgericht in 1962) en een jeugdharmonie (opgericht in 1990). Deze is onlangs omgedoopt tot ‘YoungONE’, toen de jeugdharmonieën van Ospel, Nederweert en Eind samengevoegd zijn.

Daarnaast mag ook Blaaskapel Klein mèr Neugter (opgericht in 1947) tot de geledingen worden gerekend.

Harmonie Melodie der Peel Ospel

Melodie der Peel is een gevarieerd muziekgezelschap dat van vele markten thuis is. Bij de oprichting op 3 januari 1938 wordt gestart met een harmonie.

In de loop der jaren breidt de vereniging zich uit met een percussiegroep. Onlangs is de percussiegroep samengegaan met de percussionisten van de harmonieën Harmonie St. Joseph Nederweert, Melodie Der Peel Ospel en Harmonie Pro Musica uit Nederweert-Eind.

Ook Zaate Hermeni-j ‘Oze Hoempa’ heeft nauwe banden met de harmonie.

Sinds 2020 voeren ook de orkesten van Harmonie Melodie der Peel en Harmonie St. Joseph uit Nederweert een gezamenlijk muzikaal programma uit.