Maestro

Alex Storms

‘Muziek heeft veel raakvlakken met wijn!’ Deze bijzondere uitspraak is van Maestro Alex Storms, eigenaar van Wijnkopers Alex Storms.

Benieuwd naar zijn uitleg? Alex licht toe: ‘Muziek is, net als wijn, een kunst op zich en wordt mooier als je het kunt delen. Daarnaast is een mooie wijn vaak een ‘compositie’ van verschillende druivensoorten die elkaar aanvullen. Zo is dat met muziek natuurlijk ook.’

Zelf is Alex niet muzikaal onderlegd, maar muziek speelt wel een belangrijke rol in zijn leven. ‘Voor mij is het heerlijk als de dag met muziek start,’ vertelt hij. ‘In de auto en thuis zet ik graag muziek aan en ik bezoek graag festivals. Mijn smaak is zeer breed: van jazz/blues tot hiphop naar rock, maar ook Nederlandstalige en Spaanse muziek tot house.’ Bepaalde liedjes herinneren hem aan de mooiste en bijzonderste momenten uit zijn leven.

‘Voor mij is het heerlijk als de dag met muziek start,’ vertelt Alex.

‘Ongeloof en bezinning, dat zal er vlak voor het optreden door me heen gaan, verwacht ik.

Met zijn deelname als Maestro aan de Lakeside Music Night verwacht hij weer zo’n bijzonder moment in zijn leven te creëren. ‘Ongeloof en bezinning, dat zal er vlak voor het optreden door me heen gaan, verwacht ik. De mooiste dingen in je leven zijn namelijk schaars, onwerkelijk en worden nooit herhaald… Al deze ervaringen geven je leven betekenis, het is immers een gunst en een kunst om écht te leven en te genieten!’.

Alex geniet ook van het ondernemerschap. Dat is zijn passie. ‘Het blijft uitdagend om een familiebedrijf op een succesvolle manier voort te zetten. Het is schitterend om mee te bewegen met de verschillende fases/tijden zonder de historische waarden overboord te gooien’, vertelt hij.

De binding die Alex heeft met Harmonie St. Joseph bestaat enerzijds uit dat hij harmonie een warm hart toedraagt d.m.v. een jaarlijkse bijdrage. Anderzijds kan hij de traditie van de harmonie om speciale gebeurtenissen muzikaal te ondersteunen zeer waarderen. Alex blikt ook vooruit: ‘…en hopelijk wordt de binding vergroot als de kinderen een muziekinstrument gaan bespelen als ze ouder zijn!’

Maestro-teksten door: TEKSTkennis/Elke Nieskens