Maestro

Johan Hermans

Hij omschrijft zichzelf als een simpele, hardwerkende nerd: Johan Hermans van Academy. Bij dit bedrijf helpt hij andere bedrijven bij het vereenvoudigen van hun ICT-systemen.

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Dat zei Pipi Langkous eens, maar is ook de instelling van Johan. Dat komt zeker van pas bij zijn uitdaging als Maestro bij Guulke’s Lakeside Music Night. Want gevoel voor ritme, dat heeft hij niet…

"Een mooi en leerzaam traject naar een paar mooie en gezellige avonden"

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

‘Dus ik ga het wel even spannend vinden straks daar op het podium,’ zegt Johan. ‘Ik hoop het orkest in het gareel te krijgen door te vertrouwen op hun kunde en hen zo min mogelijk te sturen. Ik luister weliswaar graag naar classic rock, maar zelf muziek maken is nooit een succes geweest’.

Hij ziet de Lakeside Music Night als een mooi en leerzaam traject naar een paar mooie en gezellige avonden. En gezellig wordt het toch wel, want enkele vrienden van Johan spelen in het orkest. ‘Het leukste is het nieuwe wat ik ga meemaken. Het mooiste wat ik zou willen bereiken is tevreden muzikanten. En het moeilijkste lijkt mij het aanpassen van het tempo, de pit erin houden, maar dat het ook speelbaar blijft’.