Maestro

Roy Janssen

Voor enkele Maestro’s is alles op het gebied van muziek maken nog nieuw, voor Maestro Roy is dat heel anders: hij heeft zijn sporen in de muziek allang verdiend. Als instructeur van het slagwerkensemble van Leveroy heeft hij al 28 jaar lang een dirigeerstok vast mogen houden.

We kennen Roy Janssen ook als manager van de Engineersafdeling bij ETF Machinefabriek B.V. Hiermee hebben we meteen zijn 2 passies benoemd: nieuwe attracties en muziek. Van beide wordt hij enthousiast.

"Over zijn deelname aan Guulke’s Lakeside Music Night zegt Roy: ‘Echt supergaaf!’"

“De Lakeside Music Night wordt een super muziekavond voor iedereen!” zegt Roy dan ook heel enthousiast.

Hij kent het orkest al: ‘vanuit het verleden hebben we vanuit de fanfare van Leveroy veel contact met de andere verenigingen binnen onze gemeente en hebben we regelmatig gezamenlijke uitvoeringen gedaan.’ En zou hij een instrument uit het orkest moeten kiezen, dan koos hij voor de hoorn, aangezien hij dit een instrument vindt met een geweldige klank.

Vooruitlopend op zijn muzikale uitdaging als Maestro vragen we Roy wat hij het leukste, het mooiste en het moeilijkste aan het door hem te dirigeren werk vindt. Zijn antwoord: ‘Het leukste: de compositie zelf is al een hele uitdaging. Het mooiste: de verschillende maatsoorten. En het moeilijkste: het samenspel, verwacht ik.’

Over zijn deelname aan Guulke’s Lakeside Music Night zegt Roy: ‘Echt supergaaf!’ Hij is van plan het orkest in het gareel te krijgen met zijn uitstraling en de dirigeerstok. Zijn ruime ervaring bij de slagwerkgroep en fanfare in Leveroy zal hem zeker hierbij helpen. Maar of dit genoeg is om ook een heel orkest met succes te dirigeren?