Maestro

Roy Moonen

Ik zie mezelf wel met de inmiddels beroemde en beruchte trofee naar huis gaan”. ‘Kan ik die Pelikaan-trofee wel mee op de fiets?’ Met deze gedachte ziet Roy Moonen van het bedrijf Clement Group uit Weert zijn deelname als Maestro aan de Lakeside Music Night zeer optimistisch tegemoet. ‘Ik zie mezelf wel met de inmiddels beroemde en beruchte trofee naar huis gaan,’ grapt hij.

Benieuwd of dit ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren? Zorg dan dat u kaartjes heeft voor de Lakeside Music Night en maak dit live mee

"Kan ik die Pelikaan-trofee wel mee op de fiets?"

‘Ik hou veel van muziek. Ik luister vooral veel naar oldies en oudere muziek.’

Grapje of geen grapje: Roy zal er staan als Maestro voor de harmonie. Zijn vader zei altijd: ‘Je moet geen spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, je moet spijt hebben van de dingen die je NIET hebt gedaan’. En dat is een mooie motivatie om mee te gaan doen.

We vragen aan Roy wat voor binding hij met muziek heeft. ‘Ik hou veel van muziek. Ik luister vooral veel naar oldies en oudere muziek.’ Over moderne muziek is Roy wat kritischer: ‘Vroeger werd er nog echte muziek gemaakt, vandaag de dag is dat toch een stuk minder’.

Zijn muzikale ervaring is van een tijdje geleden. Roy heeft jarenlang bij de jeugdharmonie gezeten van Harmonie St. Antonius in Weert. Wellicht zal deze ervaring hem nog goed van pas komen als Maestro op de Lakeside Music Night!

Roy houdt wel van een hapje en een drankje…en een grapje op z’n tijd (‘Sommige mensen vinden me ‘raar’, maar ik noem het gewoon ‘speciaal’). Zo eet hij graag shoarma, vertelt hij als we hem vragen naar zijn passie. En kan hij hartelijk lachen om de mensen die tegen hem zeggen: ‘Roy, neet te zaat vanaovendj’. Het is te hopen dat dit op de Lakeside Music Night niet het geval zal zijn, zodat Roy in een rechte lijn naar huis gaat… als hij met die Pelikaan-trofee onder de snelbinders naar huis fietst!

Maestro-teksten door: TEKSTkennis/Elke Nieskens