Solist

Jean Stassen

‘Ik ben 55 jaar en woon met mijn gezin in Ospel. In het dagelijkse leven houd ik me bezig met techniek en ben werkzaam als engineer bij Konings Transportbandenbouw BV te Nederweert,’ zo stelt de volgende solist Jean Stassen zich voor. ‘Mijn vrije tijd besteed ik onder andere aan muziek maken en het opknappen van oldtimers. Gewoon lekker frotten in de garage.’

Zijn muzikale carrière is hij gestart als frontman bij de coverband Watts in a Name. Met deze band heeft hij ruim 20 jaar met heel veel plezier opgetreden. Tot 2020 heeft Jean ook in de band Limbo Project gezongen, dat was met name Limburgstalige popmuziek. Sinds eind 2018 is hij met een aantal muzikanten de rock/pop band “Suits me Right” gestart en maken ze covers en eigen muziek.

“Ik kijk dan ook uit naar de komende Lakeside Music Night”

Jean is een ervaren deelnemer in muzikale projecten. Hij licht toe: ‘Ik heb onder andere met Harmonieorkesten, Slagwerkgroepen en Big-Band orkesten gewerkt en mogen zingen in theatershows en deelgenomen aan de voorgaande editie van Lakeside Music Night. Een fantastische ervaring was de rol van Philips van Horne in “Graaf van Horne, De Musical” in 2018’.

Jean vindt het leuk om muziek te maken in verschillende settings, het samenwerken met verschillende mensen geeft hem hierbij veel energie. ‘Ik kijk dan ook uit naar de komende Lakeside Music Night, waar ik een nummer van Joe Cocker mag vertolken met ondersteuning van het koor Timeless en het orkest,’ licht Jean een tipje van de sluier op.