Solist

Lieke Castro-Smeets

Lieke Castro-Smeets is in het dagelijks leven leerkracht en zangdocente. Aan haar de eer om onder andere een van de beroemdste operamelodieën aller tijden te mogen zingen op Guulke’s Lakeside Music Night.

Lieke begon al heel jong met muziek maken: ‘Sinds mijn 4de ben ik begonnen met orgel en piano spelen. Naast de opleiding tot leerkracht basisonderwijs, startte ik de opleiding tot schoolmusicus aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ik studeerde aan het Conservatorium Maastricht en behaalde in 2006 mijn diploma Klassieke Solozang Docerend en Uitvoerend Musicus.’

“Het wordt een spectaculaire avond vol zang, harmonie, percussie en dans!”

Ze heeft al veel podiumervaring. Naast het werken als zangdocente, projectdocente en theoriedocente bij Myouthic Centrum voor de Kunsten Midden-Limburg, heeft ze regelmatig opgetreden in binnen- en buitenland en diverse masterclasses gevolgd.

‘Het is mooi dat we tijdens Guulke’s Lakeside Music Night het publiek ook kennis laten maken met de mooie melodieën van de klassieke muziek. We nemen het publiek mee in de komische opera Carmen van George Bizet; De Habanera, de aria waarmee Carmen ten tonele verschijnt’, verklapt ze.

Naast het klassieke repertoire gaat ze met alle solisten een popnummer zingen. ‘Het is altijd een uitdaging om samen met andere zangers te zoeken naar de juiste balans en klank. Maar vooral onze passie te delen met het publiek, daar kijk ik naar uit. Het wordt een spectaculaire avond vol zang, harmonie, percussie en dans!’