Solist

Scobra

Scobra is een band bestaande uit 5 muzikanten: Jeroen Daniels, Will van de Kerkhof (beide percussie) en Hans Schmitz, Cor van Loon en Jeanine Stassen (doedelzak spelers).

Scobra is een afkorting van Schotland en Brazilië, wat voor de band betekent dat ze op een eigen wijze de Schotse doedelzakmuziek en Braziliaanse percussie samenvoegen tot een unieke muziekbeleving.

Doordat iedereen zijn eigen specialiteit aanlevert, ontstaat er iets moois

Hun levensmotto op muzikaal vlak is simpel; samen muziek maken, hiermee mensen beroeren, vrolijkheid uitstralen en de mensen in beweging brengen. Ze hebben al op verschillende, kleine, podia gestaan waaronder Parkcity live in Heerlen.

Als medemuzikanten zijn ze elkaars voorbeeld, omdat hun nummers ontstaan door gezamelijke inbreng; ‘Doordat iedereen zijn eigen specialiteit aanlevert, ontstaat er iets moois’.  Rituelen voordat ze het podium opgaan hebben ze niet; ‘We hebben er altijd reuze zin in en laten dat aan elkaar blijken door een schouderklopje, knipoog of korte opmerking’. Tijdens de Lakeside hopen ze verwondering bij mensen teweeg te brengen met hun muziek; Dan is ons optreden zeker geslaagd!’.