Solist

Wendy Overklift Vaupel Kleyn – van Veldhoven

Wendy kennen we van vorige edities van Lakeside Music Night. ‘Ik heb bij de deelnames mogen ervaren hoe gaaf het is om met zoveel diverse talenten zo’n mooie totaalshow te mogen maken, met vooral heel veel plezier en gezelligheid. Ontzettend leuk!’ blikt Wendy terug.

Wendy is geboren en getogen in Nederweert (Budschop). Ze woont al geruime tijd in Weert. ‘Maar Nederweert blijft wel ‘mien dörpke,’ zegt ze.

“Ik geniet van een optreden wanneer het publiek geniet”

Sinds haar 17e staat ze regelmatig op het podium. Wendy: ‘Door de jaren heen heb ik met diverse bands (Deadline, DaVinci, Cash, B.V. Vastgoed, Gonzogang etc.) alsook solo opgetreden. Diverse podia heb ik mogen betreden: van een heel klein intiem publiek tot een grote menigte van wel 8000 toeschouwers. Ongeacht welke variant of grootte: ik geniet van een optreden wanneer het publiek geniet en opgaat in de muziek en show!’

Deze editie brengt ze een paar krachtige all-time hits ten gehore.

Tina Turner ligt haar na aan het hart: ‘Nu ik samen met de band Typical Tina volop bezig ben met onze show vol Tina Turner nummers, zou het enorm gaaf zijn wanneer we op festivals zouden komen te spelen zoals Bospop of Tributeland. Dromen mag toch?’ Zeker! Maar eerst wordt het realiteit om lekker op het podium van Guulke’s Lakeside Music Night te staan!