Solist

Wil Brouwers

‘Gewoon gaan met die banaan!’, dat zal Wil Brouwers uit Stevensweert straks denken vlak voordat hij het podium van Guulke’s Lakeside Music Night op gaat. Hij heeft er dan ook heel veel zin in!

In het dagelijks leven is hij werkzaam bij VW/Audi service dealer Cardon en Verwijlen in Echt. Wil over zijn podiumervaring: ‘Ik ben begonnen in de Egerlander muziek en daarna in de wereld van Bigbands terecht gekomen. Dit bij o.a. TP-bigband, Copperband Moorland, Bigband BudeL en Bigband Boesten. Daarna ben ik in de wereld van pop en jazz terecht gekomen, o.a. bij High Voltage, Freak Willy en Dr. Funkenstein. Momenteel ben ik actief met Jazz-combo Whisper Not en last but not least met mijn eigen band, samen met mijn vrouw Gerwine, onder de naam Double B partyband. Hiermee hebben we de mooiste feesten muzikaal mogen opluisteren.

Ondanks dat heeft hij toch nog een muzikale droom: Wil zou graag eens een avond met Diana Krall op het podium staan. ‘Dat is de vrouw van Elvis Costello die waanzinnig piano speelt en zingt,’ licht Wil toe.

Toch gaat Guulke’s Lakeside Music Night een nieuwe ervaring voor hem opleveren: ‘samen met Monique op Heij ga ik iets zingen wat ik nog nooit gezongen heb… iets met een spook!’