[vc_row equal_height=”yes”][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1557483296077{padding-top: 200px !important;padding-bottom: 200px !important;background-image: url(https://www.lakesidemusicnight.nl/wp-content/uploads/2019/05/Solist-2019-Bertien-Evers.jpg?id=1403) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][/vc_column][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1557482626413{padding: 25px !important;}”][ultimate_heading main_heading=”Solist: Bertien Evers” alignment=”left” spacer=”line_with_icon” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#c1272d” icon=”icomoon-font-awesome-14×14-chevron-down” icon_size=”18″ icon_color=”#c1272d” line_width=”120″ main_heading_font_size=”mobile_landscape:34px;” main_heading_line_height=”mobile_landscape:44px;” spacer_margin=”margin-bottom:20px;” sub_heading_style=”font-weight:bold;” margin_design_tab_text=””][/ultimate_heading][vc_column_text]‘Ik heb het nog nooit gedaan, ik durf het ook niet, maar what the heck, ik doe het toch!… en verrek, ik kan het!’ Met dit motto stapt Bertien Evers op Lakeside Music Night als solist graag uit haar comfort zone, zó het podium op. Deze 36 jarige Nederweertse, die in het dagelijkse leven orthopedagoog voor een schoolbestuur met 14 basisscholen is, verlegt graag haar grenzen. En dat is precies de reden waarom ze meegedaan heeft aan de auditie voor Lakeside Music Night. Daar ging ze met veel lol voor de jury staan, want… ‘ik ging het toch niet worden’ dacht ze. Oeps… toch wel!

Het wordt dus een mooie nieuwe uitdaging voor Bertien, die tijdens haar middelbare schooltijd en studententijd al vaak op het podium stond. Na een pauze heeft ze vanaf haar 33e weer een aantal keer op het podium gestaan. Ditmaal met de ‘21 Boeket Blues Band’ van, jawel, Don Papi en kornuiten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” gap=”35″ css=”.vc_custom_1557482004354{background-color: #595959 !important;}”][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Bertien zingt graag alles waar een verhaal in zit.” heading_tag=”h3″ alignment=”left” spacer=”line_with_icon” spacer_position=”middle” line_height=”3″ line_color=”#c1272d” icon=”icomoon-font-awesome-14×14-chevron-down” icon_size=”18″ icon_color=”#c1272d” line_width=”120″ main_heading_font_size=”mobile_landscape:34px;” main_heading_line_height=”mobile_landscape:44px;” spacer_margin=”margin-bottom:20px;” sub_heading_style=”font-weight:bold;” margin_design_tab_text=””][/ultimate_heading][vc_column_text]Bertien zingt het liefst kleine liedjes waar ze haar eigen timing in kan zetten. Maar daarnaast zingt ze ook graag alles waar een verhaal in zit. Voelt ze geen verhaal dat haar raakt? Dan is het voor haar een ‘no go’.

Een voorbeeld van een lied dat haar raakt, is ‘Mens durf te leven’ van Ramses Shaffy. Met haar oom in gedachte, is het de tekst van dit nummer welke het tot haar favoriete lied van dit moment maakt.

Heb je het over de vraag wie een groot muzikaal voorbeeld voor Bertien is, dan is het een antwoord wat steeds weer veranderen kan. Haar muzikale smaak verandert nl. met de jaren. In haar playlists staat veel Wende Snijders, Tori Amos, Anouk, maar ook Mathilde Santing, Margriet Sjoerdsma, Davina Michelle en Pentatonix. Vraag het over twee jaar weer en je krijgt waarschijnlijk een heel ander antwoord!

Terug naar de Lakeside Music Night… stel, het is eindelijk zover, wat gaat er dan door je heen, denk je? ‘Laat. Me. Met. Rust. Ik. Ben. Zenuwachtig.’ zegt Bertien, ‘Oh jongens, ik heb echt geen idee wat ik kan verwachten. En dat is misschien maar goed ook. Haha!’[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar_4″][/vc_column][/vc_row]