Lakeside Music Night vol. III 2023

Het is alweer 2 jaar geleden dat we aan de vooravond stonden van ‘ Guulke’s Lakeside Music Night 2019’ en wat was het een spektakel! Vanwege het succes is er destijds voor gekozen om het evenement 3-jaarlijks te organiseren, de volgende editie zou dus volgend jaar zijn. Helaas heeft een vervelende pandemie roet in het eten gegooid en is door de organisatie besloten de derde editie van de Lakeside Music Night een jaar te verplaatsen naar 20 en 21 oktober 2023.

Voorzitter van de organiserende stichting Guus van Cruchten hierover: “onze handen jeuken, eigenlijk zouden de voorbereidingen voor de volgende editie nu al in volle gang moeten zijn. Toch moeten we realistisch zijn, het is nog net een jaar te vroeg.”  Jos Willekens, voorzitter Harmonie St. Joseph Nederweert, vult aan: “We starten als muziekvereniging net weer een beetje op na een vervelend jaar zonder al te veel repetities. Om dan als vereniging de verantwoordelijkheid al te nemen voor de organisatie van een dergelijk evenement is een risico. We hebben met de vorige editie de lat hoog gelegd en willen hier bij de volgende editie weer overheen, daar hoort een gedegen voorbereiding bij, die kunnen we nu niet garanderen.”

Daarnaast houdt de organisatie ook rekening met de evenementen en verenigingen in de regio: ”veel organisaties van gelijksoortige evenementen hebben soms 2 jaar op rij hun evenement moeten verplaatsen. Wij willen volgend jaar niet in hun vaarwater gaan zitten; wij zijn er niet op uit om de, naar verwachting, volle kalender van volgend jaar nog verder te vullen. Daarnaast is Nederweert en omstreken met dit besluit al verzekerd van een prachtig evenement in 2023”, besluit Guus met een grote lach.